Skip to main content

Werkgevers in Zuid-Kennemerland en IJmond zijn overwegend positief over hun ervaringen met het WerkgeversServicepunt (WSP). Dat blijkt uit de Monitor Werkgeverstevredenheid 2024, een jaarlijks onderzoek naar hoe werkgevers de dienstverlening van het WSP ervaren. 

We zetten graag de belangrijkste uitkomsten voor u op een rij. 

Persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd 

Werkgevers geven met name aan tevreden te zijn over de persoonlijke aandacht en de betrokkenheid van medewerkers. Zo beoordelen zij de behulpzaamheid van medewerkers gemiddeld met een 8,2, en ook het kunnen overleggen met één vaste contactpersoon wordt als prettig ervaren. Deze aspecten dragen in sterke mate bij aan de algemene tevredenheid, die gemiddeld uitkomt op een rapportcijfer van 7,5. 

Daarnaast ziet 68% van de werkgevers het WSP als een waardevolle partner voor personeels- en arbeidsvraagstukken. Een duidelijk signaal dat het WSP voor veel werkgevers meer is dan een informatiepunt: het is een echte sparringpartner. 

Knelpunt: krapte op de arbeidsmarkt 

Tegelijkertijd blijkt uit het onderzoek dat werkgevers in de praktijk regelmatig tegen drempels aanlopen. Het meest genoemd is het tekort aan beschikbare kandidaten. Ruim drie op de tien werkgevers (35%) geeft aan dat dit hun belangrijkste knelpunt is in het contact met het WSP. Dit is niet uniek voor de regio – het weerspiegelt natuurlijk de structurele krapte op de arbeidsmarkt – maar het onderstreept wel de urgentie om samen te blijven zoeken naar creatieve oplossingen, zoals het aanboren van onontdekt talent of een andere blik op werving en selectie. 

Waardevolle evenementen 

Van de werkgevers die het afgelopen halfjaar een evenement van het WSP bezochten, vond bijna iedereen (91%) het de tijd en energie waard. Deze bijeenkomsten bieden een laagdrempelige kans om in contact te komen met talent of actuele informatie te ontvangen over bijvoorbeeld de Banenafspraak.  

Tegelijkertijd geeft een groot deel van de ondervraagde werkgevers aan door tijdgebrek niet te zijn gegaan. Dat biedt kansen voor alternatieve vormen van contact, zoals online sessies of kortere bijeenkomsten. De Online Banenmarkt via LinkedIn is hiervan een goed voorbeeld. 

Waar ligt de vraag? 

Werkgevers verwachten in het komende jaar vooral weer behoefte te hebben aan ondersteuning op het gebied van werving en selectie. Andere diensten zoals informatieverstrekking over de arbeidsmarkt of wet- en regelgeving worden iets minder vaak genoemd. Dat vraagt om een blijvend scherpe focus op de meest gevraagde onderdelen van onze dienstverlening. 

We kunnen het niet zonder u! 

 We willen alle werkgevers die aan het onderzoek hebben deelgenomen hartelijk bedanken voor hun beoordeling en eerlijke feedback. Uw mening helpt ons om onze dienstverlening verder te verbeteren en beter aan te sluiten op wat u als werkgever nodig heeft. 

De betrokkenheid en samenwerking van werkgevers in onze regio zijn van onschatbare waarde. Dankzij uw inzet kunnen we bouwen aan een arbeidsmarkt waar vraag en aanbod op een duurzame en inclusieve manier bij elkaar komen. 

Heeft u ideeën, suggesties of vragen? We horen graag van u!  

Contact
Close Menu