Skip to main content

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) biedt werkgevers de mogelijkheid een subsidie aan te vragen voor het duurzaam in dienst nemen van statushouders. Met een subsidieregeling van €6.000 per statushouder wil de overheid barrières op de werkvloer, zoals taal- en cultuurverschillen, actief aanpakken. Deze regeling biedt een financiële tegemoetkoming voor werkgevers die bereid zijn statushouders een kans te geven. 

De aanvraagperiode van deze regeling loopt van 2 tot en met 30 september. Hoe eerder de aanvraag gedaan is, hoe eerder deze wordt behandeld. Ook belangrijk om te weten: op is op, dus hoe eerder de aanvraag ingediend is, hoe meer kans u heeft om er gebruik van te maken. 

Waarom deze regeling?

De integratie van statushouders in de arbeidsmarkt is een tweezijdige uitdaging. Aan de ene kant willen statushouders graag bijdragen aan de samenleving en aan het werk. Aan de andere kant zijn werkgevers op zoek naar gemotiveerd personeel om hun teams te versterken. Deze regeling sluit perfect aan bij deze behoeften door het financiële risico voor werkgevers te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan de integratie van statushouders. 

Hoe werkt het?

Werkgevers die statushouders een kans willen geven, kunnen een subsidie van €6.000 per aangenomen statushouder ontvangen, met een maximum van vier statushouders per kalenderjaar. Werkgevers kunnen per kalenderjaar voor maximaal €24.000 subsidie aanvragen. Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet die worden ingezet voor activiteiten op de werkvloer die gericht zijn op het leren van de vaktaal en het bijbrengen van de cultuur van de organisatie. U moet aangeven voor welke statushouder(s) de subsidie gebruikt zal worden en hoe de begeleiding georganiseerd wordt en verklaren dat de statushouder(s) een (leer)arbeidsovereenkomst aangeboden krijgen na de subsidieverlening. 

Uw WerkgeversServicepunt ondersteunt

Deze subsidieregeling biedt werkgevers een mooie kans om een actieve rol te spelen in de integratie van statushouders, terwijl ze ook hun teams verrijken met nieuwe talenten en perspectieven. Het is een stap vooruit naar een inclusievere arbeidsmarkt. Werkgevers die interesse hebben in deze regeling, kunnen meer informatie vinden op de website van de Rijksoverheid. 

Heeft u hulp nodig bij het in dienst nemen van statushouders, of een vraag over deze subsidie? Neem gerust contact met ons op. Uw WerkgeversServicepunt staat voor u klaar. 

Aanmelden
Close Menu