Skip to main content

Maarten Bakker, directeur van het Haarlemse bedrijf in hardloopkleding en –accessoires Gato International B.V., begrijpt goed hoe sociaal ondernemen en personeelsbehoeften kunnen samengaan. Sinds driekwart jaar hebben zij orderpicker en chauffeur Roy in dienst, die via het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland IJmond bij Gato International B.V. is gestart. Het begon als een proefplaatsing, maar al snel was er een goede wederzijdse klik.

Op zoek naar de juiste match

Maarten vertelt: “Dit was voor ons de eerste keer dat we met het WerkgeversServicepunt samenwerkten. Hiervoor hadden we wel al iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst gehad. Toen die wegging, moesten we op zoek naar een nieuwe collega. Via het UWV kwamen we in contact met Ton van het WSP. Hij heeft zich echt voor ons ingespannen.”

Adviseur Ton Kruize dacht mee over het invullen van de vacature. Hij kwam langs bij het bedrijf in de Waarderpolder om een beter beeld te krijgen van de kandidaat die goed bij de functie zou passen. Het ging om een functie als orderpicker, die ook regelmatig chauffeursdiensten op zich kon nemen om pakketjes weg te brengen. Een rustige en goed begeleidbare functie, waarvoor een collega gezocht werd die het niet erg vond om zelfstandig te werken.

Meteen een klik

De eerste kandidaat die Ton aandroeg, was geen goede match. Via IJmond Werkt kreeg hij toen het profiel van Roy door, die al een tijd op zoek was naar een nieuwe baan. Roy was in eerste instantie op zoek naar chauffeurswerk, maar het bleek lastig om een bedrijf in de buurt te vinden. Daarnaast had hij moeite met de werktijden: hoewel het zelfstandige karakter van het chauffeurswerk hem goed lag, betekende het wel dat hij vaak vroeg moest beginnen. Na bemiddeling van Ton ging hij op gesprek bij Maarten.

Maarten: “Toen Roy op gesprek kwam, was er meteen een klik. Roy is vrij zelfstandig, en dat was eigenlijk ook precies wat we nodig hadden. Als orderpicker en chauffeur werk je vooral in het magazijn en ben je onderweg in de auto. Dat moet je wel fijn vinden.”

Sparren met de jobcoach

Roy was de perfecte match. Hij werkt grotendeels zelfstandig, maar krijgt af en toe wel ondersteuning van een jobcoach. Maarten vertelt: “Soms zijn er dingen waar je misschien niet direct met je werkgever over durft te praten, en waar je liever even over wilt sparren met je jobcoach. Wat dat betreft vind ik het belangrijk dat de jobcoach ertussen zit. En van ons krijgt Roy natuurlijk begeleiding wanneer hij dat nodig heeft.”

Roy vult aan: “De jobcoach was toevallig vorige week hier. Maar ja, het gaat allemaal heel erg goed, dus er is eigenlijk heel weinig te melden.”

Een perfecte match

De functie en werkplek passen goed bij iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt, vertelt Maarten: “Het werk is voor ons goed te ondersteunen. We hebben nu bijvoorbeeld een hele drukke maand, en het is dan vrij eenvoudig om Roy te helpen als dat nodig is. Dat maakt deze functie heel geschikt voor hem.”

Ook Roy vindt dat hij bij Gato International B.V. goed op zijn plek zit: “Ik vind van alles leuk hier. Het werk, de collega’s en hoe je met elkaar samenwerkt, dat bevalt me heel goed. Het is een vrij rustige werkomgeving, dat vind ik sowieso prettig. Ik kan goed zelfstandig werken en heb beneden mijn eigen pakhoek. Ik pak vooral bestellingen in, bijvoorbeeld shirtjes met drukwerk en dat soort dingen. Er is ook wat chauffeurswerk, dus dat ik dingen breng en haal. Hoofdzakelijk werk ik daar alleen. Af en toe geven collega’s me wat dingetjes door, en als ik wat wil vragen, dan loop ik naar boven. Maar dat gaat allemaal heel erg goed.”

Kunnen we u ook helpen?

Dat de match van beide kanten goed bevalt, is duidelijk. Bent u als werkgever ook op zoek naar personeel, of vraagt u zich af hoe u aan de slag kunt met sociaal ondernemen? Onze adviseurs denken graag mee over al uw personeelsvraagstukken. Neem gratis en vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Contact
Close Menu