Vacature Trajectbegeleider

  • Alkmaar
  • 24 tot 40 uur
  • Hbo/bachelor
  • 3105424

Over deze functie

Als Trajectbegeleider ben je de intermediair tussen de inburgeraar, de maatschappelijk begeleider van INOVA en de docent van edINOVA.

Jij voert een intake en individuele gesprekken met de statushouders waarbij je een zo helder mogelijk beeld vormt van de leervaardigheid, taalniveau, persoonlijke situatie, achtergrond en kwaliteiten. Op basis van je analyse stel je samen met de inburgeraareen leerplan op en stimuleer/ondersteun je hem/haar het plan te realiseren.Als Trajectbegeleider ben jij hét aanspreekpunt voor inburgeraar voor het gehele traject dat maximaal 3 jaar kan duren en het aanspreekpunt voor maatschappelijk begeleiders, docentenen organisaties waar de inburgeraar participatie activiteiten verricht.Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk van sociaal maatschappelijke partners enwerkgevers in de regio waar INOVA/edINOVA actief is maakt hier onderdeel van uit.Je bent een ondernemende professional met een sociaal-maatschappelijke achtergrond die dezefunctie op eigentijdse wijze invult. Met de juiste gespreksmethodieken en -technieken kun je debenodigde informatie en de persoonlijke situatie van de statushouder in kaart brengen en de inburgeraar op zijn/haar ‘eigen kracht’ en verantwoordelijkheid aanspreken. Daarnaast kun je de verzamelde informatie vertalen naar een helder en persoonlijk leerplan, werk je gemakkelijk met de computer en heb je goede kennis van Microsoft Office. Ook ben je communicatief sterk en beschik jeover empathisch vermogen.- Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, NT2 docent, Sociaal Pedagogische hulpverlening, Sociaal Juridische dienstverlening of vergelijkbaar).- Kennis van de sociale kaart en relevante wet- en regelgeving (inburgering) is een pre.

Vereisten

En verder:Je hebt aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.- Je bent analytisch sterk en resultaatgericht.- Je beschikt over sociale vaardigheden voor het motiveren, stimuleren en mobiliseren van de “eigenkracht” van statushouders en het onderhouden van contact met externe organisaties.