Skip to main content

De samenwerking tussen WSP ZKIJ en Holland & Barrett laat zien dat er vaak meer mogelijk is dan je als werkgever verwacht. Bijvoorbeeld wanneer je een werknemer in dienst wilt nemen die een aantal aanpassingen nodig heeft om met plezier te kunnen werken.

Enkele maanden legde een werkcoach van IJmond Werkt een werkzoekende voor aan Inge Kuijper voor arbeidsbemiddeling. Sandra (niet haar echte naam, red.) had een bijstandsuitkering en was op zoek naar licht productiewerk. Inge stelde haar bij verschillende werkgevers voor, maar het was niet meteen raak. Vaak was het werk niet passend voor haar, of werden er werkuren gevraagd waar Sandra niet aan kon voldoen.

Een passende werkplek

Inge vertelt: “Uiteindelijk is ze bij Holland & Barrett aan de slag gegaan. Sandra had toen nog geen doelgroepsindicatie, maar had die eigenlijk wel nodig. Via IJmond Werkt is ze uiteindelijk alsnog in het doelgroepregister opgenomen. Aan de hand daarvan ben ik met de HR-adviseur van Holland & Barrett in gesprek gegaan.”

Het in dienst nemen (en houden) van iemand met een doelgroepregistratie heeft verschillende voordelen voor de werkgever. Bijvoorbeeld een loonkostensubsidie, een jobcoach die begeleiding biedt op de werkvloer en een no-riskpolis voor wanneer de werknemer onverhoopt toch ziek wordt. Natuurlijk komen er ook verplichtingen bij kijken: de werkgever moet zich inspannen om het werk passend(er) te maken voor de werkgever waar subsidie voor wordt ontvangen.

Een waardevolle toevoeging aan het team

Sandra gaf aan dat ze moeite had met het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. Ook had ze behoefte aan meer structuur en was het wisselen tussen verschillende taken op de werkvloer lastig. Inge legde dit voor aan de HR-adviseur, die in overleg is gegaan met de teamleiders binnen de organisatie.

Inge: “Even geleden kregen we terugkoppeling. Het team van Holland & Barrett heeft voor een groot gedeelte de aanpassingen doorgevoerd die de werknemer nodig had. Daarnaast vertelde de werkgever heel blij te zijn met haar als werknemer. Ze is heel goed in het inwerken van nieuwe medewerkers en doet dat dan ook graag. Ze is een echte aanwinst voor het team.”

Maatwerk

Van beide kanten waren er nog wat aandachtspunten, die meteen besproken zijn. Vorige maand is Sandra’s nieuwe contract ingegaan en kreeg ze vanuit IJmond Werkt een jobcoach toegewezen. Inmiddels is ook de subsidieaanvraag gedaan en is de gemeente ingelicht over de situatie.

Inge: “We hebben korte lijntjes met de gemeente. Daardoor kun je in goed overleg afwijken van de gebaande paden wanneer dat in het belang is van de kandidaat. Op die manier biedt een samenwerking met het WerkgeversServicepunt een werkgever mogelijkheden die er anders misschien niet waren geweest.”

Uw partner bij personeelsvraagstukken

Kunnen we u ook helpen met uw personeelsvraagstukken? Bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar nieuwe medewerkers, of vragen hebt over subsidiemogelijkheden? We denken graag met u mee.

Contact
Close Menu