Skip to main content

De Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) zorgt vanaf 2016 voor schone, gezonde en prettige werkplekken voor collega’s bij de Rijksoverheid. Sinds maart 2024 ondersteunt het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond de RSO bij het vinden van personeel binnen de regio. Die samenwerking werpt zijn vruchten af: met de juiste ondersteuning kunnen de kandidaten bij de RSO een optimale start maken. 

Het ontstaan van de Rijksschoonmaakorganisatie (RSO) komt voort uit het besluit om de schoonmaakdiensten van de rijksgebouwen in eigen beheer uit te voeren. Het Rijk wil daarmee het goede voorbeeld geven door medewerkers in lagere loonschalen een betere positie te geven door hen in dienst te nemen. 

Sociaal werkgeverschap staat daarbij centraal. Denk aan gezonde werkomstandigheden, goede arbeidsvoorwaarden, perspectief op baanzekerheid en ontwikkelingskansen. Schoonmaakmedewerkers leveren, net zoals als andere rijksmedewerkers, een belangrijke bijdrage aan het functioneren van de Rijksoverheid. Bij de RSO vinden ze een gewaardeerde baan, of een opstapje naar de arbeidsmarkt. 

In de regio ondersteunt het WerkgeversServicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond  de RSO vanaf maart 2024 bij het vinden van geschikt personeel. De RSO heeft in de totale regio Noord-Holland 75 werklocaties en ongeveer 125 mensen in dienst. In onze regio gaat het om vijf tot tien werklocaties. 

Een prettige samenwerking

In een periode van twee maanden zijn er drie kandidaten gestart bij de RSO. Na een proefplaatsing krijgt de kandidaat een jaarcontract, waarbij de intentie is om dit op te volgen met een contract voor onbepaalde tijd. De samenwerking bevalt goed: de communicatie heeft een open karakter en de kandidaten worden binnen de RSO goed ondersteund en begeleid.  

In de relatie met de RSO is de samenwerking met de afdeling Participeren en de klantmanagers van de gemeenten cruciaal. Omdat het WerkgeversServicepunt meedenkt en een proactieve houding aanneemt, kan de kandidaat een optimale start maken. Jorg Liefting: “In mijn optiek is dit een blijk van een goede start en echt strategisch partnerschap. Het begin is er!” 

Uw partner op de arbeidsmarkt

Wilt u als werkgever aan de slag met sociaal werkgeverschap? Wij denken graag kosteloos met u mee. Kom in contact via de onderstaande button. 

Aanmelden
Close Menu